Членове на рокерския клуб „Нощни вълци – София” почистиха паметника

...
Членове на рокерския клуб „Нощни вълци – София” почистиха паметника
Коментари Харесай

Българските Нощни вълци почистили паметника на Съветската армия

Членове на рокерския клуб „ Нощни вълци – София” почистиха паметника на Съветската войска, заяви съветската държавна осведомителна организация ТАСС, представена от в. "Сега ".

Българите са разказали пред организацията, че са изтрили надписа „ Българска комунистическа партия са терористи”, който се появи на 30 юни. Той беше изписан с алена багра тъкмо върху посвещението „ На руската войска освободителка от признателния български народ”. За първи път сходен надпис се задържа цели 10 дни на паметника. Доскоро акции по почистването организираше Светлана Шаренкова, ръководител на конгрес "България - Русия ". Явно самодейността в този момент са поели "Нощните вълци ".

Поредният надпис върху паметника провокира нова реакция от Министерството на външните работи на Русия. Говорителката Мария Захарова прикани за следствие на "вандалската демонстрация ", както и общата история на България и Русия да бъде уважавана.

„ Със личните си ръце почистихме паметника на Съветската войска от надписите”, е декларирал пред ТАСС Денчо Златанов - президент на мотоклуба.

„ Днес паметникът на Съветската войска се намира в подобен тип, в какъвто би трябвало да бъде постоянно, да припомня за руската войска – освободителка, която ни е освободила всички от фашизма”, е допълнил Златанов.

Той е подчертал, че членовете на клуба са взели участие в похода „ Пътя на успеха – към Берлин”, проведен от съветските "Нощни вълци ", известни с положителните си връзки с президента Владимир Путин.
Рокерите русофили обаче не са почистили другите надписи върху паметника, демонстрира инспекция на "Клуб Z ". От едната му страна остава посланието „ Боли ме фара”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР