Членове на кралското семейство, обаче финансово независими – това искат

...
Членове на кралското семейство, обаче финансово независими – това искат
Коментари Харесай

Военен пилот, продуцент за "Нетфликс" - какво може да работи принц Хари

Членове на кралското семейство, обаче финансово самостоятелни – това желаят да бъдат принц Хари и херцогинята на Съсекс Меган. Те изненадващо оповестиха нощес, че желаят да живеят като нормално семейство и да не получават финансиране от кралицата, само че да запазят купите си и да работят благотворително.

Настрана от слуховете за раздор на Хари и Меган с кралското семейство, изникват доста на практика въпроси – по какъв начин ще печелят пари? Кой ще заплаща за защитата им? Къде ще живеят? Къде е тънката граница сред това да работят и да са финансово самостоятелни, само че да не търгуват с въздействието на кралските си трофеи?

Кой устоя Хари и Меган в този момент

5% от приходите им идват от Гранта на суверена, който е предопределен за работещите членове на кралското семейство. При него кралицата предава на държавното управление приходите от парцелите на короната, а в подмяна държавното управление отпуска част от тях (обикновено към 25%) на кралското семейство. Те обаче могат да се употребяват единствено за формалните им отговорности. Всичките си персонални разноски двойката би трябвало да покрива от други източници, като в същото време Меган и Хари нямат право да заемат платени длъжности.

Останалата част от финансирането идва от принца на Уелс, който получава приходи от херцогство Корнуол. Тази уредба съществува, откогато принцовете Уилям и Хари започнаха службата си в поддръжка на кралицата.

Тримата със сина си Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор (детето няма монархическа титла) живеят в постройката Фрогмор котидж в замъка Уиндзор. Тя е благосъстоятелност на кралицата и предходната година бе ремонтирана за сметка на данъкоплатците.

Има ли казус

Да – принцесите Беатрис и Южени имат " цивилни " работни места, само че по едно и също време с това поддържат и благотворителни организации.

Южени работи като шеф на арт галерията Hauser & Wirth и не получава финансиране от персоналния приход на кралицата. Тя е патрон обаче на няколко организации, свързани с богатството и здравето на децата, а в последните години стартира да взе участие в начинания срещу актуалното иго, трафика на хора и насилието над дами. Тя и брачният партньор ѝ Джак Бруксбанк живеят в двореца Кенсингтън, където би трябвало да се заплаща наем, само че съгласно английските медии астрономическата сума евентуално се покрива от татко ѝ принц Андрю.

Фотогалерия: Звезди и хвърчащи шапки на кралската женитба във Англия >

Голямата ѝ сестра Беатрис също работи на цялостен ден и дели времето си сред Лондон и Ню Йорк, където е вицепрезидент на софтуерната компания Afiniti. Тя е патрон на по-малко организации от сестра си, само че е основателка на Big Change – която подтиква младежите да развиват умения " отвън обичайна образователна стратегия ". Тя пое от татко си и пост в просветителната организация Outward Bound. Беатрис живее в апартамент в двореца " Сейнт Джеймс ", за който също се допуска, че заплаща татко ѝ.

Какво може да работи един принц

Цялото завещание на Хари се пресмята на към 10 млн. лири от майка му Даяна и прабаба му – кралицата-майка Елизабет Боулс-Лайън. Меган има персонално положение към 5 млн. $ и печелеше близо 450 хиляди годишно от излъчването на сериала " Костюмари ".

Преди Хари да стане " принц по специалност ", той работеше в армията, напомня новозеландският уебсайт Stuff. Учил във Военната академия " Сандхърст ", той бе водач на боен хеликоптер и е взел участие в задачи в Афганистан, стигайки до сан " капитан ". Хари се върна във Англия, откакто медиите разкриха работата му и бе преценено, че наличието му основава по-голяма заплаха за останалите бойци. Той би могъл да се върне в армията, където стартовата заплата за човек на същата позиция е 42 хиляди лири годишно.

Фотогалерия: Коя е Меган Маркъл - приятелката на принц Хари >

Меган поддържаше и личен начин на живот блог - The Tig, който закри след годежа си с Хари. Така тя загуби и голям брой спонсорства и покупко-продажби за артикули и услуги, които можеше да популяризира на аудиторията си. Сега обаче херцогинята е даже по-известна и би могла да притегли по-големи марки, които да ѝ заплащат повече.

Семейство Съсекс има опит и в благотворителната активност, където също могат да заемат длъжности. Според съоснователя на организацията Talent Bureau Джеф Джейкъбсън, двойката би могла да получава по 100 хиляди $ за появяването си на събитие, на което да изнесе къса тирада.

Хари би могъл да последва образеца на приятелите си семейство Обама – откакто напуснаха Белия дом, те основаха продуцентска компания и подписаха договорка с " Нетфликс " ; започнаха да пишат книги и продължиха благотворителните си действия, напомня MarketWatch.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР