Членът на Президиума на Координационния съвет на белоруската опозиция Мария

...
Членът на Президиума на Координационния съвет на белоруската опозиция Мария
Коментари Харесай

Нова партия се роди в Беларус

Членът на Президиума на Координационния съвет на белоруската съпротива Мария Колесникова разгласи в понеделник основаването на нова политическа партия " Вместе " (Заедно).

" Аз, Мария Колесникова и членове на щаба на Виктор Бабарико през днешния ден разгласяваме основаването на политическа партия " Заедно ". <...> В близко бъдеще ще бъдат подадени документи за регистрация. Ще се обединим и ще бъдем още по-силни ", сподели тя във видео известие.
 Стотици арестувани на многохиляден митинг в Беларус
Стотици арестувани на многохиляден митинг в Беларус

Тази неделя бележи третата седмица на митинги в страната

" Днес ние формираме ново, добросъвестно и отговорно беларуско общество. Изправени сме пред нови провокации и претенции и би трябвало да отговорим на тях. Страната е в политическа и социално-икономическа рецесия и дружно знаем по какъв начин да излезем от тази рецесия. Стотици и хиляди беларуси, надарени експерти, са подготвени да поемат отговорност и да изградят дружно нова Беларус ", сподели Колесникова.

Във видеосъобщението беше показан и видеоклип с присъединяване на белоруския опозиционен водач Виктор Бабарико, който беше арестуван по съмнение за образуване на противозаконни действия в " Белгазпромбанк " и сега се намира в следствения арест на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на Беларус. Във видеоклип, записан, евентуално преди ареста на Бабарико, той приказва за нуждата от основаване на " организационна форма ", в която да бъдат обединени всички последователи на опозицията.
 Русия още няма да изпраща войски в Беларус
Русия още няма да изпраща войски в Беларус

Според Кремъл обстановката е под надзор

Според него дилемите на тази организация би трябвало да включват осъществяване на конституционна промяна, работа за възстановяване на икономическото състояние, както и даване на хората " опция да покажат своята гражданска позиция ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР