Членът на Политбюро на Хамас Муса Абу Марзук твърди, че

...
Членът на Политбюро на Хамас Муса Абу Марзук твърди, че
Коментари Харесай

Политическите лидери на Хамас не са знаели за атаката на военните срещу Израел

Членът на Политбюро на Хамас Муса Абу Марзук твърди, че всички " невоенни " водачи на организацията не са знаели авансово за офанзивата против Израел, оставила повече от 1300 жертви, множеството от които цивилни, и повече от 100 държани заложници в Газа.

" Всички водачи на Хамас, като се изключи военните, научиха новината рано сутринта в събота ", сподели той пред New Yorker. Списанието откри думите му за правдоподобни, като се има поради наблюдението на палестински водачи в заточение: би било безразсъдно да се осведоми Марзук за идната офанзива. Times of Israel притегли вниманието към негово изявление.

Марзук, който е в Катар, добави, че е " замаян от триумфа " на нападателите, защото частите на израелската войска, ситуирани покрай Газа, се смятат за " най-силните и най-добре подготвени дивизии ".

Той отхвърля - макар доказателствата, в това число фрагменти, пуснати от Хамас - целенасоченото ликвидиране на цивилни, макар че призна, че част от " безразборното принуждение " може да е осъществено от други екстремисти.

За заложниците, взети от Хамас, Марзук сподели: " Няма да държим почтени хора. " И добави, че " е прекомерно рано да се приказва за замяна " на пленени израелски бойци за палестински пандизчии. Лидерите на Хамас в Газа по-рано заплашиха да убият заложници, в случай че атакуван здания в Газа без авансово предизвестие на жителите.

Марзук сподели на New Yorker, че съгласно него опасността от репресии против хора, хванати в Израел, е неточност: " Не можем да екзекутираме заложници ". Запитан какво се надява да реализира Хамас, като нападна Израел, той уточни, че това е първият път, когато палестинците са пресекли границата и са се сражавали на израелска територия за това, което считат за своя родна територия.

" Израел поведе война против нас отвън своите граници, умъртви ни и ни затвори. Сега е противоположното. Сега бъдещите генерации израелци ще знаят, че не могат да продължат да окупират палестинците - не могат да продължат войните си постоянно. Това е най-голямото достижение ", сподели Марзук.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР