Членът на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов

...
Членът на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Англичаните ни взеха за мюре, работата в сектор Б изглежда нагласена

Членът на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов приказва пред Sportal.bg по отношение на бурните събития в родния футбол. Босът на Славия даде мнение за свадите с расизъм на мача с Англия и оставката на Борислав Михайлов.

" Струва ми се, че англичаните бяха добре готови за това, което се случи - хванаха ни за мюре, това е. Цяла седмица приказваха какво ще се случи, по какъв начин ще се случи, какво ще създадат, и то се случи. Категоричен съм, че в България няма расизъм. Това са нелепости. За 106 години в Славия не е имало никакъв расизъм, а при нас са играли футболисти от всички континенти ", съобщи Стефанов.

" Цялата работа с почитателите в бранш " Б " ми наподобява нагласена. Това бяха едни провокатори, които опозориха страната. Това са единици от нашето общество, сигурно. Чакам в този момент способените органи да си свършат работата - да се заловен тези с черните якета, да се разпитат, да си кажат за какво са го създали, карал ли ги е някой и така нататък Има записи, фотоси, виждат им се лицата. Нека се организира съществено следствие ", продължи шефът на Славия.

" За мача какво да ви кажа - загубихме, само че ми е забавно това ли са момчетата, които заслужават да носят фланелката на България. Георги Пашов, Георги Сърмов, Исмаил Иса, Камен Хаджиев... Да, това несъмнено са доста положителни момчета, само че по душа. 100% има нещо сбъркано в тази работа. Гледахте ли мача?! Пашов го разминаваха като дребна гара - хоп и им гледаше гърбовете. Не е съществено някак си ", добави Стефанов.

" За идния Изпълком не искам да приказвам. Боби Михайлов си е подал оставката, сигурен съм, че когато се съберем в петък, ще се съобразим с всички процедури, планувани в правилника. Основният проблем в българския футбол е, че след 1989 година страната абдикира от спорта. Дойде 1990 година и не се даде повече нито стотинка за футбол и спорт - нито стотинка. Вярно е, че напоследък Борисов оказва помощ на спорта, което е добре. Преди това обаче не се направи нищо, казвал съм го доста пъти - никой не помагаше за футбола. Нито червени, нито сини, нито царисти ", добави президентът на най-стария столичен клуб пред нашата медия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР