Член на Комитета за надзор на Камарата на представителите иска от председателя да насочи Снайдер към Министерството на правосъдието за разследване

...
ВАШИНГТОН (AP) — Демократът в Комисията по надзор и реформа
Коментари Харесай

ВАШИНГТОН (AP) — Демократът в Комисията по надзор и реформа на Камарата на представителите на САЩ иска от отговорния председател на Републиканската партия да насочи бившия собственик на Washington Commanders Дан Снайдер към Министерството на правосъдието за лъжа под клетва.

Репутаторът от Мериленд Джейми Раскин написа писмо по-рано тази седмица до представителя на Кентъки Джеймс Комър, призовавайки го да изпрати случая до DOJ, за да определи дали Снайдер трябва да бъде преследван за даване на неверни изявления в показанията си и възпрепятстване на разследване в Конгреса.

Раскин посочи резултатите от независимия преглед на NFL от бившия прокурор на САЩ Мери Джо Уайт, който противоречи на показанията на Снайдер, по-специално относно сексуалния тормоз на бивш служител и умишлено занижаване на приходите, за да се избегне споделянето им с други собственици. Лигата глоби Снайдер с 60 милиона долара за сексуален тормоз и финансови некоректности миналия месец като част от приключването на продажбата му на отбора на група, ръководена от Джош Харис, за северноамерикански професионален спортен рекорд от 6,05 милиарда долара.

“ Даването на неверни изявления пред Конгреса и възпрепятстването на разследванията на Конгреса са сериозни престъпления“, пише Раскин в писмото от сряда. „Тази комисия не може да упражнява ефективен надзор, ако свидетели представят погрешно и прикриват истината.“

Съобщение, изпратено от Асошиейтед прес до офиса на Комър за отговор, не беше върнато веднага. Представител на Raskin каза, че неговият офис няма какво да добави освен писмото.

___

AP NFL: https://apnews.com/hub/nfl

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР