Читателската задачка-закачка, която публикува вчера има своя отговор. Резултатите от

...
Читателската задачка-закачка, която публикува вчера има своя отговор. Резултатите от
Коментари Харесай

Ето го верния отговор на задачката със синия автомобил и пешеходеца

Читателската задачка-закачка, която разгласява през вчерашния ден има своя отговор. Резултатите от анкетата са потресаващи - към 43% от интервюираните считат, че синият автомобил е с преимущество.

Резултати от анкетата досега:
56.52% - Пешеходецът
42.61% - Синият автомобил
0.87% - Нито единият

Появиха се разнообразни тълкования и мнения на обстановката от картинката. Публикуваме единствено част от тях:

1. За да свети зелено за надясно, а и натам отива синият автомобил, той минава първи. Няма значение, че има пешеходна пътека, на пешеходеца би трябвало да му е алено и няма по какъв начин той да е първи.

2. Гледам, че светофарът е на браншове. Щом е пуснала колата на зелен светофар, няма по какъв начин да е пуснала и пешеходеца на зелено. Има пешеходна пътека, само че при съществуването на светофар с предимство е светофарът.

3. В случая първостепенна е светлинната сигнализация. Така че с преимущество е синият автомобил.

4. Синият автомобил е с преимущество. За пешеходеца свети алено. За пешеходците отдясно на синята кола свети зелено. Ако пешеходецът беше от дясната му страна, тогава трябваше да го пропусне.

5. Пешеходецът е с преимущество, тъй като е стъпил на пешеходната пътека.

6. Зависи, в случай че кръстовището е пловдивско и светофарът е " интелигентен ", с преимущество е този, който е родом по-близко до Смолян. Ако автомобилът е хасковски, а пешеходецът е пазарджиклия, преимуществото е за този, който има наоколо по-голямо паве

7.  В анкетата съвсем половината дават преимущество на синия автомобил. Което ненапълно изяснява множеството случаи на прегазени на пешеходна пътека хора. Просто много водачи на МПС са си бъркали в носа, когато инструкторите са се опитвали да им налеят нещо в тиквите.

8.  Пита се кой е с преимущество? Не кой би трябвало да мине първи, а кой е с преимущество! По закон с преимущество е синият автомобил. Никъде на никое кръстовище няма алтернатива да светне зелено за коли и да пресичат пешеходци директно пред тях. Пешеходците могат да пресичат, когато автомобилът завие наляво или надясно и незабавно след завоя има пешеходна пътека, тогава колите са длъжни да ги пропуснат. Изхвърлете си книжките!!!

9.  Здравейте за следващ път апелирам. не пускайте въпроси с нараснала компликация и не пускайте закачки и мнения на куцо и сакато. Един сътрудник в челен коментар сподели 45%, не 90% % от коментиращите са за лишаване на брошура.

10.  Теоретично въпросът е - кой е с преимущество? На процедура - човешкият живот е скъп и би трябвало да се пази!

Цитат от ЗДП:

Глава втора

Правила за придвижване по пътищата

Раздел седми

Завиване на дясно или наляво.

Чл. 35

4) Завой надясно е разрешен при алена светлина на светофара единствено при съществуване на подобаващ пътен знак или светлинен сигнал, като лидерът е задължен да пропусне пешеходците, да не пречи на придвижването и да завие, когато се е уверил, че пътят е свободен за прекосяване.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР