Читалищата на територията на община Родопи“ получиха ценно дарение -

...
Читалищата на територията на община Родопи“ получиха ценно дарение -
Коментари Харесай

Акад. Иван Юхновски подари ценни книги на читалищата в община „Родопи“

Читалищата на територията на община „ Родопи “ получиха скъпо подаяние - книги, доказващи значимостта на 3-ти март в българската история, събрали копия на българските вестници с дописки за тържественото отбелязване на огромната дата през годините. Дарителят е учен Иван Юхновски – академик и държавник, един от най-видните членове на Инициативния комитет за опазване на Трети март като народен празник.

Акад. Юхновски беше посетител в община „ Родопи “ по покана на ръководителя на ОбС-„ Родопи “ Владимир Маринов. Заедно със заместник-кмета Емилия Иванова и кмета на село Брестовица Мария Манолова те го посрещнаха в емблематичната за община „ Родопи “ Влахова къща. Акад. Юхновски беше придружаван от ръководителя на Политическа партия АБВ Румен Петков.

Владимир Маринов връчи следващите събрани подписи за провеждането на референдум за опазване на 3 март като народен празник на акад. Юхновски. Събитието продължи с тематична сказка за това, какъв брой е значимо да съхраним националното си достолепие и родова памет.

„ акцентира акад. Иван Юхновски.

От името на кмета на община „ Родопи “ Павел Михайлов видният академик и държавник акад. Юхновски получи плакет и благодарствено писмо, с което управлението на общината засвидетелства воля, че ще продължи да работи за предпазване на българския дух и обичаи.

„ “, се споделя в благодарственото писмо от името на кмета Павел Михайлов.

В края на срещата гостите се срещнаха с историята на Влаховата къща - монумент на културата от локално значение. Богатата й история се свързва с Дякона Левски, където е било едно от неговите скривалища. Днес възрожденската постройка е превърната в музей на виното.

„ “, сподели Владимир Маринов.

В края на срещата акад. Иван Юхновски и ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков сервираха цветя пред барелефа на Васил Левски във Влаховата къща в село Брестовица.

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР