Числата в бюджета отразяват реалността, с която сме длъжни да

...
Числата в бюджета отразяват реалността, с която сме длъжни да
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Числата в бюджета са реалността, без значение дали ни харесва

Числата в бюджета отразяват действителността, с която сме длъжни да се съобразяваме. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев при започване на днешното държавно съвещание.

В края на предходната седмица представихме плана за бюджет. Една част от реакциите демонстрират, че някои моменти умишлено или не са останали неразбрани. Заради грешките в преразказа импортирам спомагателни ясноти. Мнозина приказват за бюджета с епитети имена, с цел да звучи по-ефектно, разяснява той.

Числата отразяват действителността, с която сме длъжни да се съобразяваме, без значение дали ни харесва или не. Министерството на финансите е в подготвеност да даде информация на партиите ред по ред, с цел да стане ясно какво съставлява. Отново ще кажа, че той е създаден по настоящото законодателство в приходната и разходната част. В него се оглеждат дейностите на Народното събрание последните 2 години, акцентира Донев.

В претекстовете са приложени ограничения за понижаване на дефицитите, само че не са включени. В случай, че се харесат ще бъдат добавени. Мястото за бюджета е Народното събрание. Всяка концепция би трябвало да срещне поддръжка там, другояче всичко друго е надприказване с нулева стойност.

В последните дни за ПВУ се приказва като доход и разход. Това са 12 законопроекта, които чакат Народно събрание. това са 12 закона за промени. Днес ни следва да разгледаме 50% от облагата на държавните предприятия. Да върнем 100% наподобява примамливо, само че крие опасности, настоя министър председателят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР