Чип за изкуствен интелект, потребяващ с 95% по-малко енергия спрямо

...
Чип за изкуствен интелект, потребяващ с 95% по-малко енергия спрямо
Коментари Харесай

Учени измислиха как да направят смартфоните умни като суперкомпютри



Чип за изкуствен интелект, потребяващ с 95% по-малко сила по отношение на неговите аналози, са създали учени от Масачузетския софтуерен институт в Съединени американски щати. Това прави създаването подобаваща за потребление в устройства работещи на акумулатори като смарт телефони и таблети. Т.е. те ще разполагат с невронни мрежи за решение на комплицирани задания.

Проблемът при стартирането на невронните мрежи на смарт телефони се крие в това, че те са доста енергоемки.

Прочетете още: Невронна мрежа на Гугъл за различаване на изображения откри нова екзопланета

Паралелно с това учените са съумели и да опростят логаритмите за машинно образование употребявайки метода на скаларното произведение. Новият чип може за една стъпка да пресмята набор от данни, бе с цел да предава междинните резултати в оперативната памет.

Засега няма информация по кое време сходни съставни елементи ще бъдат създавани серийно. Ако всичко към създаването в действителност е толкоз положително, то това би трябвало да се случи напълно скоро.

Невронните мрежи се употребяват за проучва не на огромни масиви от данни, употребявайки резултатите от разбора за решение на нови задания. В момента те намират приложение при разпознаването на тирада, подобряването на фотоси и т.н.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР