Чилийската кухня е едно екзотично съчетание от испанска храна и

...
Чилийската кухня е едно екзотично съчетание от испанска храна и
Коментари Харесай

Любопитни факти за чилийската кухня


Чилийската кухня е едно екзотично комбиниране от испанска храна и локални съставки. Повлияна от европейските кухни, най-вече испански, италиански, немски и френски, храната в Чили е привлекателна композиция от подправки, месо и локално отглеждани зеленчуци, оповестяват от foodpanda. Тъй като това е крайбрежна страна, морските блага също се употребяват в обилие.

Основите на чилийска кухня се коренят в потреблението на пшеница, пилешко, свинско и вино. Сладкишите в Чили са на респект, тъй като през годините са били непокътнато кулинарно произведение за монахините.

Благодарение на отличителния си усет чилийските виновност имат интернационална известност. Те са необятно употребявани в доста ястия.

Чилийският народ нормално има четири хранения за даден ден. Обядът, който трае към час и половина, е най-тежкото хранене за деня. Най-вкусното ядене е чилийската салата, която се подготвя с нарязан сварен лук, домати, оцет, маслини и надробен кориандър. Морските блага, които идват от Чили, се смятат за един от най-хубавите в света типове.

Друго чилийско ядене, което обичайно се яде към Коледа, е Пан де Паскуа. Принос на немските заселници, това ядене нормално съдържа захаросани плодове, орехи, стафиди и бадеми.

Задължително пробвайте чилийско кисело мляко с мед и джинджифил. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР