Чикагската полиция оповести, че разширява екипа се за работа по

...
Чикагската полиция оповести, че разширява екипа се за работа по
Коментари Харесай

Полицията на Чикаго разширява звеното за борба с въоръжените похищения на коли

Чикагската полиция оповести, че уголемява екипа се за работа по въоръжените отвличания на коли, защото те станаха непрестанна опасност за водачите от града и целия окръг Кук.

„Притеснението, че някой може да пристигна на бензиностанцията или в магазина и да вземе колата, натиквайки револвер в лицето ви, е едно от най-изнервящите и прешещи прекарвания, които могат да се случат на някого“ – съобщи в понеделник кметът на Чикаго Лори Лайтфут.



Обединение от локални служители на реда, диспечери на 911 и прокурори работят дружно от към година, с цел да откриват откраднатите коли в допустими периоди. Те употребяват технологиите в прът центъра на 911, система от наблюдателни камери и четци за табелки с номерата на колите, с цел да наблюдават откраднатите транспортни средства.

Полицаите постоянно арестуват хора, които са направили насилствени обири на коли и съгласно шефа на чикагската полиция Дейвид Браун „половината от тези хора са непълнолетни“.



Частна охранителна камера записа 11-годишно момче, което взело участие в отвличани на кола с огнестрелно оръжие. То е с повдигнато обвинявания като на малолетен. Според полицията момчето, както доста други, има дълго престъпно досие с отвличания на коли.

„Не считам, че решението е да ги затворим и да изхвърлим ключа. Това не може да е отговорът, би трябвало да има и някаква друга опция. Но сигурно не е и да ги хващаме и да ги пускаме, хващаме и пускаме“ – сподели кметът Лайтфут.

Въпреки че уголемява званото за битка с похищенията на коли с оръжие, полицията в Чикаго към този момент регистрира спад с 23% на този тип закононарушения спрямо 2021 година.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР