Chick-fil-A се завръща в Обединеното кралство, след като реакцията срещу правата на гейовете го принуди да се оттегли

...
Chick-fil-A прави нов набег в Обединеното кралство, след като през
Коментари Харесай

Chick-fil-A прави нов набег в Обединеното кралство, след като през 2019 г. активисти за правата на гейовете принудиха веригата за бързо хранене да затвори изскачащ сайт в страната.

Компанията каза в прессъобщение в четвъртък, че ще отвори първия си магазин в началото на 2025 г., като ще отвори още четири през следващите две години.

Всеки ресторант ще бъде притежаван и управляван като франчайз, каза Chick-fil-A и се очаква всеки да създаде между 80 и 120 работни места. Те ще бъдат първите магазини на компанията извън Северна Америка, добави той.

Chick-fil-A отвори временен магазин в Рединг, град западно от Лондон, през 2019 г., което предизвика протести на местни активисти за правата на LGBTQ+. Скоро след това търговският център, хостващ изскачащия сайт, заяви, че няма да удължи договора за наем на магазина след шестмесечния пробен период, съобщи местната медия Berkshire Live.

В продължение на години веригата ресторанти е изправена пред критики от активисти за правата на LGBTQ+ за предишните си дарения на християнски организации, включително Армията на спасението и Братството на християнските спортисти, които изразиха противопоставяне на правата на гейовете, включително еднополовите бракове.

През 2012 г. бившият изпълнителен директор Дан Кати, който е син на основателя на Chick-fil-A Truett Cathy, каза пред християнското издание The Baptist Press, че вярва в „библейската дефиниция на семейната единица“, която мнозина приеха като сигнал за неговата противопоставяне на гей браковете.

През 2019 г. обаче веригата ресторанти смени фокуса на своята благотворителна фондация. Той прекрати даренията за анти-ЛГБТК групи и заяви, че ще дава изключително на организации, работещи в областта на образованието, бездомността и глада.

„От най-ранните ни дни работихме, за да повлияем положително на местата, които наричаме дом, и това ще важи и за нашите магазини в Обединеното кралство“, каза Джоана Саймъндс, ръководител на операциите в Обединеното кралство, в изявление от тази седмица.

„Насърчаваме нашите оператори да си партнират с организации, които подкрепят и влияят положително на техните местни общности, доставяйки страхотна храна и по-широки ползи за хората около тях.“

Chick-fil-A, който планира да инвестира 100 милиона долара в Обединеното кралство през следващото десетилетие, също възнамерява да отвори ресторанти в Азия до 2026 г.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР