Чиата (чия) е хранителен продукт, който нашумя изключително много през

...
Чиата (чия) е хранителен продукт, който нашумя изключително много през
Коментари Харесай

Чиа - съвременното средство за бързо отслабване

Чиата (чия) е хранителен артикул, който нашумя извънредно доста през последните години. Това се дължи на обстоятелството, че в предишното тези семена са употребявани най-вече за украса и не са се консумирали. Оказва се обаче, че чиата е освен забавна, само че и съвършено средство за намаляване. Тя ни оказва помощ да пречистим тялото си и да се избавим от непотребните килограми. Същевременно укрепва имунната система и усъвършенства тонуса.

Какво в действителност е чиа? Това са дребни, твърди семена, а растението, на което са плод, доста прилича култивиран чай. Чиа се отглежда най-вече в Южна Америка, както и Мексико. Това обаче не значи, че чиата е необичаен артикул. Той към този момент е толкоз прочут, че семената му са налични във всеки супермаркет.

 Чиа - актуалното средство за бързо намаляване

Чиата е доста богата на фибри – за 100 грама те са съвсем 35 грама. Това я прави доста подобаваща за диетичен хранителен режим. Тъй като в чиата се съдържат още огромни количества фосфор, цинк, калций тя покачва издръжливостта на организма.

Голямо преимущество на чиата е съдържането на по този начин значимите омега-3 мастни киселини. Това я прави храна, скъпа за мозъка.

Чиа може да се приема като независимо ядене, само че може да се прибавя към други храни. Идеална е за приготвянето на пудинг, смути и разнообразни сурови десерти.

 Чиа - актуалното средство за бързо намаляване

Ако задачата ви е да стопите непотребните килограми, тогава дневната доза семена от чиа би трябвало да е към 50 грама. Те могат да се разделят и да се одобряват по 5 пъти дневно, прибавени към смутита, супи или различен тип храни. Могат да се одобряват и едновременно.

Колкото и да е потребна чиата обаче, не трябва да се прекалява с потреблението ѝ. Затова не изпадайте в крайности, а се хранете уравновесено.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР