ЧЕЗ все още подготвя комплексните анализи за всички възможности за

...
ЧЕЗ все още подготвя комплексните анализи за всички възможности за
Коментари Харесай

ЧЕЗ все още подготвя комплексните анализи за сделката с "Инерком"

ЧЕЗ към момента приготвя комплексните разбори за всички благоприятни условия за привършване на продажбата за българските активи на "Инерком ", оповестиха за "Хоризонт " от чешката компания. Все още обаче не е известно по кое време те ще бъдат разисквани.

Въпреки обрата в държавната позиция, контрактуваните при започване на март разбори на всички благоприятни условия за привършване на договорката с "Инерком " ще бъдат направени, потвърдиха за "Хоризонт " от централата на ЧЕЗ в Прага. Анализите започнаха след договарянията, които Гинка Върбакова води в чешката столица. Именно Върбакова сложи въпроса за влизането на страната в договорката след срещата й с премиера Бойко Борисов, което предизвика чешката компания да стартира разбор и на тази опция.

Междувременно обратът в държавната позиция е отразен в чешките медии. "Лидове вести ", които първи разкриха вероятното офшорно финансиране на договорката от страна на "Инерком ", цитират изявлението на финансовия министър Владислав Горанов. Чешката телеграфна организация също осведоми за смяната в държавната позиция, само че цитира и водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съгласно която договорката с "Инерком " би трябвало да се скапе, а страната да придобие активите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР