Четящите пловдивчани не се уплашиха от променливото време днес под

...
Четящите пловдивчани не се уплашиха от променливото време днес под
Коментари Харесай

Пловдив чете, въпреки времето...

Четящите пловдивчани не се уплашиха от изменчивото време през днешния ден под тепетата. Заради дъжда на сергиите, които са част от „ Алея на книгата “, се появиха найлони. Оживлението обаче не секна.

В избора на книги както постоянно имаше обилие, като някои от минувачите разпознаха нови издания на книжки с приказки от своето детство. Запазеният жанр на кориците незабавно разсъни мемоари у мнозина.



На някои от щандовете феновете имаха опция да се срещнат персонално с създателите на обичаните си книги. Много пловдивчани се зарадваха на опцията персонално да зададат въпроси на създателите и да получат подпис.

Един от присъстващите създатели беше Никола Крумов, който напълно в познатия от книгите му жанр общуваше със спрелите се пред щанда гости.



Други пловдивчани пък бяха пристигнали, изкушени от програмата на „ Пловдив чете “, която им даде обещание среща с обичана писателка – Стефана Белковска. Тя показа с наш кореспондент, че най-често хората се интересуват по какъв начин тъкмо е почнала да написа и за какво избира точно Шотландия като място за развиване на действието в своите романи. На всички разчувствани от концепцията зад атмосферата в книгите й, тя изяснява, че намира Шотландия за извънредно красиво и вдъхновяващо място.

Пред репортера ни тя описа още, че една от основните подиуми в „ Чаках тъкмо теб “ е написана в Единбург на едно гробище, което е тясно обвързвано с историята на поредицата „ Хари Потър “. Всъщност пристрастеността към фантастиката и тематиката за магиите приближават авторката до света на героите от „ Хогуортс “. Тя дефинира себе си като почитателка на историята за Потър, само че споделя, че се е запалила неотдавна.

Идеята й за вещерството в „ Един живот не стига “ пък идва от разбирането й за живот в тясна връзка с природата и празника Мабон. Казва, че нещата, за които става въпрос в книгата, се случват от най-малко 20 години в Шотландия, само че тук хората научават за тях в този момент. Ако медитацията и неподправеното предпочитание човек да се развива се дефинират като материя от вещерството, Белковска с усмивка споделя, че тогава и тя е вещица…
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР