Четворната коалиция подготвя мащабна инфраструктурна програма за близо 12 милиарда

...
Четворната коалиция подготвя мащабна инфраструктурна програма за близо 12 милиарда
Коментари Харесай

Нови пет моста над Дунав и три тунела под Стара планина до края на мандата, уверяват управляващите

Четворната коалиция приготвя огромна инфраструктурна стратегия за близо 12 милиарда лв. в границите на мандата , заяви финансовият министър Асен Василев. Целта е в идващите четири години да бъдат издигнати нови 4-5 моста над река Дунав, три тунела под Стара планина и още куп други значими планове. Припомняме, че преди празниците транспортният министър Николай Събев на процедура изрази същите планове.

В момента програмата, която е в развой на правене, ще бъде оповестена откакто се прегледат наличните планови оферти, като ще се избират единствено тези, които са в по-напреднал стадий. Според разбора на ръководещите сумата от 12 милиарда лева за огромните планове е изцяло задоволителна, в случай че се спрат течовете и кражбите . Асен Василев увери, че структурата на един тунел над Дунав да вземем за пример коствала не повече от 100 млн. евро.
Министър Събев: ЖП линия Асеновград-Смолян-Гърция!? Не е обсъждано такова нещо
Към момента няма направено настоящо изследване по отношение на опциите за изграждане на железопътна линия, която да свърже градовете Асен...
Прочети повече
Целта на програмата съдържа и различен аспект - да не се повтарят неприятните практики с бюджета на Агенция " Пътна инфраструктура " по времето на ГЕРБ. Публична загадка е, че напълно до неотдавна организацията започваше всяка година с най-малък бюджет, който няколко пъти се усилваше до декември.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР