Четворната коалиция дава възможност за дебат и диалог, като няма

...
Четворната коалиция дава възможност за дебат и диалог, като няма
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма притеснение за формата на управление

Четворната коалиция дава опция за спор и разговор, като няма терзание от актуалната форма на ръководство, увери министър председателят Кирил Петков на годишната среща на бизнеса с държавното управление, проведена от " Капитал ". Той уточни, че всяка система, която младото държавно управление е заварило, е продънена. Всички би трябвало да запретнем ръкави, настоя министър-председателят.

Петков поздрави Българска социалистическа партия за водената от нея политика в обединението. По думите му партията е направила стъпка напред като е разграничила любовта към съветския народ от ограниченията за режима на Путин. Петков е удовлетворен от поддръжката на Българска социалистическа партия към държавното управление за оказване на филантропична помощ за Украйна. " Благодаря, че идеологията беше изместена от логиката ", акцентира Петков.

" Трябва да разграничим нашата обвързаност към Русия от режима на президента на Русия Владимир Путин. Тези две неща не са едно и също ", съобщи министър председателят по отношение на рецесията в Украйна и следствията за Европа и България. " Аз доста обичам съветска литература, доста обичам съветско изкуство, имам доста другари в Русия, само че не може единствено поради това, че имам другари в Русия, да поддържам Путин. Свидетели сме на братоубийствена война - един славянски народ нападна и убива хора от различен славянски народ. Това дава опция на България да намерения малко повече върху това какво значи да сме другарски народ на Русия, само че неприемащ тирания и война ", сподели той.

" Няма протегната ръка от ГЕРБ и Движение за права и свободи за нас. Няма по какъв начин да кажем, че им прощаваме за всички милиарди, които са откраднали. Няма по какъв начин да сменим обединението и няма да съм аз министър председателят, който ще подаде ръка на крадците на този " новоизбран страж или куче ". Лично аз с него договорка не мога да направя ", безапелационен бе Петков. Той добави, че с другари като Движение за права и свободи врагове не му трябвали.

Бившите ръководещи от ГЕРБ се тормозят от следствията за корупция, които прави новата власт, и по тази причина желаят оставката на държавното управление, заподозря министър председателят по отношение на неделната декларация, в която гербаджиите се оповестиха за оставка на кабинета и предварителни избори. " Много се надяват. Аз в случай че съм на тях, също ще се надявам, тъй като следствията за корупция, които вършим, и с госпожа Кьовеши в този момент, ще бъдат ориентирани към всички корумпирани, аз съм сигурен, че и включително огромна част от техните членове ", съобщи Петков.

" Няма да си приказваме за пуканки с европейския основен прокурор Лаура Кьовеши по време на визитата й у нас, а по какъв начин да създадем пропукване на сегашния модел, сподели министър председателят. На държавното управление са вързани ръцете, а този основен прокурор следи повече нас, в сравнение с за някое друго закононарушение. Имаме завладяни институции и това се случва основно поради прокуратурата. Ако там вдигнем похлупака, всичко ще се промени, тъй като ги е боязън. В момента не ги е боязън, тъй като си имат страж - Иван Гешев ", нападна министър председателят. Правосъдната министърка Надежда Йорданова обаче съобщи, че оставката на Гешев няма да бъде предмет на диалог сред нея и Кьовеши. " Въпросът за търсене на отговорност от основния прокурор е отвън компетенциите на европейската прокуратура, в случай че няма закононарушения с европейски средства. Но аз не бих спекулирала по никакъв метод на тази тематика ", посочи министърката.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР