Четвъртокласници от СУ Черноризец Храбър облякоха тоги, за да получат

...
Четвъртокласници от СУ Черноризец Храбър облякоха тоги, за да получат
Коментари Харесай

Изпратиха четвъртокласниците с тоги и хвърчило СНИМКИ

Четвъртокласници от СУ „ Черноризец Храбър ” облякоха тоги, с цел да получат свидетелствата си за приключено начално обучение. А цялото учебно заведение ги изпрати в шпалир под арка с жълти и лилави балони в последния образователен ден.

„ За мен учебното заведение е значимо - показа Христеа Йорданова от 4. Г клас. – В него няма нехубави неща и ме научи на доста. Например, че не се тича по коридорите. И че би трябвало да съм учтива и добра ”. Обича математиката, а дружно с нея напредва и в художествената гимнастика – за 4 години от първи клас към този момент има 5 медала.

Математиката е обичан предмет и на Ангела Димитрова, само че малко й е мъчно делението. Ще би трябвало да учи също химия и биология, тъй като желае да стане зъболекарка. Най-важното, което усвоила от класната си Ваня Бонева, е по какъв начин да се държи добре. „ Душата й е доста добра – похвали четвъртокласничката учителката си. – Строга, когато се постанова. Но то е, тъй като желае да ни научи на нещо положително. ”

А Никол Чолева дори си поплака за госпожата на изпроводяк. „ Когато за първи път влязох в класната стая, не познавах никого, всички бяха седнали по чиновете, а учителката ни описа какво ни следва. Бях уплашена, само че тя ми сподели: „ Няма ужасно ”, спомни си Никол. Когато не е заета с домашни, тя обича да снима изгреви и морето. От учителите си в начален курс ще запомни да не се предава, да е добра и да не се оставя нищо да я спре.

„ Предстои ви ново начало с нови учители и нови предмети. Но бъдете спокойни и усмихнати. Моят съвет е: Четете! ”, обърна се към четвъртокласниците директорката Елена Кисьова. И се зарадва да види като дребни абутириенти 6 паралелки с красиви, умни и даровити деца. „ Детето е Негово Величество. Към него са всички наши грижи и обич. Нашият дом е прелестен, само че празен без детето ”, сподели на родителите школската шефка. И връчи свидетелствата на най-изявените деца от випуска: Никол Чолева, Марио Иванов, Лора Георгиева, Цветелин Стоянов, Георги Мустакеров, Тодор Лилов, Янислав Гутев, Пресиана Начева, Анастасия Пенчева, Никол Жечева. После прикани цялото учебно заведение да каже в един глас „ благодаря ” на учителите си.

Докарани празнично, както го схващат майките – от дънки и тениска до тюлена рокля и грим, четвъртокласниците изпяха ария за хвърчилото и момче го издигна над строя. По образеца на същинските зрелостници след това отброиха годините зад тила си, въпреки и единствено от 1 до 4.

И ваканцията стартира с парещ латино танц.

Решението за изпращане на четвъртокласниците с тоги бе признато с спорни усеща от родителите. Докато едни снимат в унес, майка реагира: „ Тогата би трябвало да се заслужи. В 4. клас децата едвам са усвоили таблицата за умножение и буквите. Какво друго са научили?! ” Чак на празненството дамата схванала, че в школото има процедура да обличат децата по този начин за повече тържественост. Но избра да не бъде представена, с цел да не се конфронтира с учителите. Илина Георгиева обаче, чиято щерка е третокласничка, съобщи намерено позицията си: „ Това е прекомерно. Бал в детската градина, изпращане в 4. клас, в след това в седми… Тогите са малко допълнително. На тази възраст децата са дребни за това и не могат да осъзнаят какво значи. Тогата е знак на академичност. Добре е да я облечеш, само че когато завършиш висше обучение ”.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР