Четвърто отделение за лечение на болни с разкриват в .

...
Четвърто отделение за лечение на болни с разкриват в .
Коментари Харесай

Четвърто отделение за COVID пациенти разкриват в МБАЛ Благоевград

Четвърто поделение за лекуване на заболели с разкриват в. Причината, липса на свободни кревати, оповестява Българска национална телевизия.
Само 2 бяха свободните кревати за лекуване на заболели с COVID-19 тази заран, а доста пациенти чакат да бъдат признати за лекуване, споделих от държавната болница.
 Двама лекари на 16 заболели от ковид в МБАЛ Благоевград Двама лекари на 16 заболели от ковид в МБАЛ Благоевград
Благоевград е отличник по брой инфектирани през последните два месеца, а във вътрешното поделение на МБАЛ Благоевград единствено двама лекари се...
Затова и на медицински съвет е решено разкриването на още 30 кревати за лекуване на пациенти с ковид в Многопрофилната болница.
За задачата ще се наложи още едно поделение, четвърто по ред, да бъде преобразувано в COVID-19. Това ще бъде отделението по хирургия.
След разкриването на тези спомагателни кревати, местата за настаняване на заболели с ковид в МБАЛ-Благоевград стават близо 100.
Това е към 20% от всички кревати в болничното заведение, сподели за Българска национална телевизия шефът на лечебното заведение доктор Огнян Митев.
 МБАЛ Благоевград изпадна в колапс МБАЛ Благоевград изпадна в колапс
Разпадът в МБАЛ-Благоевград продължава. След като в понеделник, 29 септември, трима лекари от инфекциозното поделение излязоха в болнич...
В болничното заведение тежко остава и ситуацията с медицинския личен състав, за това и доктор Митев насочи апел за набиране на доброволци, които да работят в Коронавирус отделенията. В лечебното заведение се одобряват и дарения.
" Апелът е към млади, ново приключили лекари, медицински сестри също и студенти в ЮЗУ 3-та и 4-та година, които могат да работят при нас като болногледачи и интензивно да оказват помощ на личния състав. Една огромна част от нашите сестри поради малко по-доброто възнаграждение отидоха в общинските структури, детски градини, детски ясли, като несъмнено те са квалифицирани и сигурно могат да оказват помощ. За нас е значимо да имаме маски, защитни дрехи, да има медикаменти, тъй че формата за нас няма значение значимото е някаква поддръжка да имаме, тъй като знаете един подобен болен от време на време лежи повече от 2 седмици, което несъмнено затруднява и оборота на леглата и надлежно основава проблеми с броя на свободните кревати ", сподели Огнян Митев, шеф на МБАЛ-Благоевград.
За миналото денонощие новите случаи на инфектирани с ковид в Благоевградска област са 68, от които 27 са в общинския център Благоевград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР