Четвъртият кръг от предложения за съвместно закупуване на газ чрез

...
Четвъртият кръг от предложения за съвместно закупуване на газ чрез
Коментари Харесай

Четвърти кръг от оферти събра 7,13 млрд. кубика газ за ЕС

Четвъртият кръг от оферти за взаимно закупуване на газ посредством европейската енергийна платформа събра предложения за общо 7,35 милиарда кубически метра, заяви Европейската комисия.

Постъпили са предложения от 13 надеждни интернационалните доставчика. Общото препоръчано от тях количество е 9,13 милиарда кубика. Отправеното вкупом искане е за 10,06 милиарда.

Въз основа на препоръчаните размери платформата AggregateEU комбинира офертите в размер на над 7 милиарда кубика.

Доставчиците могат да стартират договарянията за доставките на газ сред януари 2024 година и март 2025 година

Енергийната платформа стартира да действа през април т.г. Досега надеждните интернационалните снабдители са предложили да доставят в Европейски Съюз общо 42,13 милиарда кубически метра газ.

Механизмът AggregateEU бе основан в отговор на съветското навлизане в Украйна и на устрема на Европейски Съюз да реализира самостоятелност от съветските газови доставки. Той е основен крайъгълен камък за подготовка за идната зима, за презареждане на газовите складове по съгласуван метод. По този метод Съюзът ще може да употребява своята така наречен групова пазарна мощ, с цел да договаря по-добри цени с интернационалните снабдители.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР