Четвърти ден след обилните снеговалежи, все още има населени места

...
Четвърти ден след обилните снеговалежи, все още има населени места
Коментари Харесай

Села във Врачанско и Севлиевско - четвърти ден без ток

Четвърти ден след изобилните снеговалежи, към момента има обитаеми места без ток във Врачанско. Същото е ситуацията и в някои села и махали в Севлиевско, предадоха бТВ и БНР.

Жителите на село Лик споделиха, че едвам оцеляват поради зимната конюнктура и негативните температури. По думите им, с изключение на електричество – нямат и топла вода. Има къщи с дребни деца, които са на месеци – не могат да ги изкъпят, не могат да ги изперат. Има възрастни и заболели хора, които не могат да се движат, сподели Елена пред малкия екран.

Хората споделиха, че поради неналичието на улично осветяване, ги е боязън вечер да излизат по улиците на селото, с цел да не бъдат нападнати. Те допълниха, че заплащат прекомерно високи сметки за ток, за сметка на качеството, което им се дава. Недоволните желаят обезщетения поради неналичието на електричество. В селото има към 10 повреди, от локалната власт дадоха обещание през днешния ден да дойдат спешни екипи.

Няколко села в севлиевския Балкан също са без ток четвърто денонощие. В село Боазът нямат информация по кое време може да бъде пуснато електричеството. Авариите по далекопровода са отстранени, само че остават тези по ниското напрежение, поради които към 15 къщи в трите села в кметство Столът вече четири денонощия са без ток.

Кметският наместник Любен Майсторски изясни за " Хоризонт ", че екипите на енергодружеството са затруднени от дълбокия сняг в Балкана и падналите дървета в труднодостъпния регион.

Възстановено е електрозахранването за всички обитаеми места в община Елена, където три денонощия без ток бяха 11 махали във високопланинските и труднодостъпни елементи на региона.

Отстранен е и казусът с водоснабдяването в област Велико Търново. Всички селища в района имат обезпечен транспортен достъп.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР