Четвърти човек в света бе излекуван от ХИВ. Заради опасната

...
Четвърти човек в света бе излекуван от ХИВ. Заради опасната
Коментари Харесай

Четвърти човек в света бе излекуван от ХИВ

Четвърти човек в света бе оздравял от ХИВ. Заради рисковата процедура по лекуването на вируса, обаче, няма доста искащи да се лекуват, предава Агенция Франс Прес.
Прочетете още
Изследователи на СПИН оповестиха, че 66-годишният инфектиран мъж, наименуван с кодово име „ Градът на вярата “ на името на калифорнийския център, където е бил лекуван, към този момент е в ремисия. Той е живял 31 години с вируса и не е очаквал да бъде оздравял. Новината идва в навечерието на Международната конференция за СПИН, която стартира в Монреал, Канада в петък.

Това е вторият човек в света, разгласен за оздравял тази година, откакто учените оповестиха през февруари, че американка, наречена " Пациентът от Ню Йорк ", също е в ремисия.

Мъжът, разгласен за оздравял през днешния ден, сходно на пациентите в Берлин и Лондон преди него, е с трайна ремисия след трансплантация на костен мозък за лекуване на рак.

Съобщава се за още един мъж - от Дюселдорф, който е минал по същата процедура и е в ремисия, само че сега текат проучвания. Иначе, той ще е петият пациент в света, оздравял от ХИВ.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР