Четвъртата COVID вълна в Гърция ще бъде най-тежката. В момента

...
Четвъртата COVID вълна в Гърция ще бъде най-тежката. В момента
Коментари Харесай

Гърция няма да въвежда локдаун, въпреки че К-19 удря най-тежко

Четвъртата Коронавирус вълна в Гърция ще бъде " най-тежката ". В момента страната минава през нея. Правителството обаче е решило да резервира стопанската система и обществото отворени, съобщи гръцкият министър на опазването на здравето Танос Плеврис, представен от БГНЕС.

в Атина се организира двудневната среща на върха по въпросите на опазването на здравето, проведена от " Катимерини ", по време на която Плеврис съобщи, че изборът на държавното управление да резервира стопанската система отворена макар рекордния брой инфектирани и огромния брой смъртни случаи е бил " верен ".

Националната здравна система е подложена на напън, " както всяка зима, само че в този момент тя би трябвало да се оправи и с пандемията ", сподели още Плеврис.

От началото на годината 85% от инфекциите са на неимунизирани хора, това се отнася до 95% от пациентите в лечебните заведения и 90% от смъртните случаи.

Броят на новозарезените през днешния ден скочи до 8100, ден по-рано те бяха 7287, съгласно ежедневните данни, оповестени от гръцките здравни управляващи.

Смъртните случаи от ковид през последното денонощие са 91.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР