Четвъртък вечер от 21:10 Филмови нощи във Филипополис имат честта

...
Четвъртък вечер от 21:10 Филмови нощи във Филипополис имат честта
Коментари Харесай

Амадеус и Ага на Филмови нощи във Филипополис

Четвъртък вечер от 21:10 " Филмови нощи във Филипополис " имат достойнството и удоволствието да поканят пловдивчани в Лятно кино „ Орфей ” за едно незабравимо събитие.

Класиката " Амадеус " на режисьора Милош Форман ще бъде показана на огромния екран под звездите! Филмът от 1985 година, притежател на 8 награди „ Оскар ”, в това число и за най-хубав филм, е същинско събитие в света на киното и до през днешния ден е считан за едно от най-хубавите творби, създавани от седмото изкуство. Историята е свободно основана на живота на Волфганг Амадеус Моцарт и Антонио Салиери – композитори, живели във Виена през втората половина на XVIII век. Една непреходна легенда за съревнованието сред двама изключителни мъже.

Късната прожекция от 23:45 ч. ще бъде тази на българската продукция " Ага ", дебютирала на фестивала " Берлинале ". Филмът на Милко Лазаров споделя за Седна и Нанук, които живеят надалеч на север и мечтаят да съберат фамилията още веднъж. След гибелта на Седна Нанук извървява дълъг път, с цел да открие напусналата ги преди години щерка Áга. " Ага " е определян от някои родни критици като актуален шедьовър, а прекарването да бъде забелязан на огромен екран под намерено небе дава обещание един паметен спомен.

До края на " Филмовите нощи " ви чакат още две прожекции на английската комедия " Вчера си е за през вчерашния ден ", една на оскаровата драма " Роди се звезда ", музикалната биография " Бохемска рапсодия ", както и на новия екшън-трилър на Люк Бесон – „ Анна ” (от 20.07), който бележи завръщане на режисьора към неговите корени.

За край на 21-ото издание на " Филмови нощи Филипополис " е готова и специфична изненада – изключителна прожекция на комедията " Уют " на Камен Донев. Прожекцията на занимателната историята ще бъде на 29 юли от 21.10 часа.

Цените на билетите за кинопанорамата са 7/6 лева Продават се на касите на лятно кино „ Орфей “ /19.30-23.30ч/ и " LUCKY - Дом на киното " /16.00-21.00 ч/, както и онлайн на boxoffice.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР