Четвърта лодкостоянка в местността Ъгъла в квартал Сарафово“ изгради Община

...
Четвърта лодкостоянка в местността Ъгъла в квартал Сарафово“ изгради Община
Коментари Харесай

Нова лодкостоянка изгражда Община Бургас в Сарафово

Четвърта лодкостоянка в местността Ъгъла в квартал „ Сарафово “ построи Община Бургас. Тя дава опцията за сезонно скривалище на дребни риболовен лодки, като потенциалът на оборудването е 20 плавателни съда с дължина 6,5 м.

Лодкостоянката е оборудвана с отвесен пристан на две равнища. Предвидено е и оборудване, осигуряващо стартирането на вода на плавателните съдове, тяхното изваждане на сушата, както и за предпазване, за осъществяване на ремонтни действия с авторемаркета.

Колонки за електрозахранване и водоснабдяване за потребностите на риболовците има в зоните за швартоване на лодките. Направено е и подсилване на бреговата линия, построен е вълнолом, който ще стопира и теченията и навлизането на наноси в оборудването.

Предвижда лодкостоянката да влезе в приложимост при започване на май. Цените, които притежателите на плавателни съдове ще заплащат, ще бъдат признати от Общинския съвет на предтоящата сесия.

Проектът е част от политиката на локалната администрация да подкрепя рибарството и морското дело ие финансиран по Програмата за морско дело и риболовство 2014 – 2020 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР