Четвърт век международно сътрудничествоМосква ще строи своя орбитална станцияПовечето компоненти

...
Четвърт век международно сътрудничествоМосква ще строи своя орбитална станцияПовечето компоненти
Коментари Харесай

Русия напуска МКС след 2025 г.

Четвърт век интернационално съдействие
Москва ще строи своя орбитална станция

Повечето съставни елементи ще са остарели към този момент

Русия ще напусне плана за Международната галактическа станция (МКС) след четири години и ще стартира създаването на “национална” орбитална станция, съобщи РИА “Новости”, цитирайки изявление на съветския вицепремиер Юрий Борисов за държавния ефирен канал “Россия 1”. Решението за това е било взето на съвещание на държавното управление с президента Владимир Путин на 12 април, в Деня на космонавтиката.

“Имаме съглашение с сътрудниците в МКС за периода на работа на станцията - до 2024 година След този период ще бъде взето решение, на съображение техническото положение на модулите на станцията, които в главната си част са изпълнили софтуерния си живот, което ще съвпадне с нашите проекти за разполагането на национална орбитална служебна станция от ново поколение”, се споделя в публично официално съобщение на съветската държавна компания за галактически проучвания “Роскосмос”.

РИА “Новости” цитира и изказване на шефа на Руската академия на науките (РАН) Александър Сергеев, съгласно който финансирането на плана за лична съветска орбитална станция ще стартира след 2025 година Сред аргументите за изграждане на обособена нова станция, организацията показва мнението на ръководителя на полетите към МКС Владимир Соловьов, който показва “техническите проблеми в съветските сегменти”, измежду които продължаващото “малко” приключване на въздух.

Соловьов предвижда лавинообразно излизане от строя на редица съставни елементи на МКС заради остаряване и деградация. Съгласно работния план на новата съветска орбитална станция се чака оборудването да съдържа минимум пет обособени модула - базов, индустриален, складов, пусково-приемателна платформа, както и “търговски” за настаняване на до четирима галактически туристи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР