Четирите ключови сфери, които ще бъдат приоритет на българското председателство

...
Четирите ключови сфери, които ще бъдат приоритет на българското председателство
Коментари Харесай

С колко пари ще разполага ЕС през следващите години е един от въпросите, които трябва да намерят отговор по време на българското председателство

Четирите основни сфери, които ще бъдат приоритет на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, са " Бъдещето на Европа и младежите - стопански напредък и обществено доближаване ", Западните Балкани, сигурността, стабилността на цифровата стопанска система.
Кои са най-важните точки в първия от тези цели – икономическият?

С какъв брой пари ще разполага Европейски Съюз през идващите години - това е един от основните въпроси, които би трябвало да намерят отговор по време на българското председателство. Ресорният еврокомисар Гюнтер Йотингер :

Ние приготвяме идната многогодишна финансова рамка, ние ще изгубим сред 12 и 15 милиарда годишно. От една страна Англия е чист донор на бюджета, което натоварвам сериозна финансова празнота,. От друга ще се отвори още една, която е обвързвана с новите обвързване и отговорности, свързани с защитата, сигурността и миграционната политика.

Много специалисти акцентират, че ще се наложи европейските страни да вършат по-големи вноски и в това време да се понижат средствата за оперативните стратегии и Програмата за земеделските региони.

Още по тематиката – чуйте в репортажа на Марта Младенова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР