Четиринайсетте моряци, загинали при пожар в руска ядрена подводница, са

...
Четиринайсетте моряци, загинали при пожар в руска ядрена подводница, са
Коментари Харесай

Моряците в руската подводница предотвратили катастрофа от планетарен мащаб

Четиринайсетте моряци, починали при пожар в съветска нуклеарна подводница, са предотвратили " злополука с планетарен мащаб ".

``
реклама
Това разгласи помощникът на командира на съветския флот Сергей Павлов на погребението им, седмица след случая в Баренцово море, за който съветските управляващи оповестиха с ден забавяне и за който дни наред не съобщаваха детайлности.

" С живота си те избавиха животите на колегитe си и плавателния съд и предотвратиха злополука от планетарен мащаб, " бяха точните думи на Павлов, съобщи петербургското издание " Фонтанка ".

Кремъл, който в началото говореше за научноизследователски уред, удостовери дни след случая, че става дума за нуклеарната подводница АС-12 ( " Лошарик " ). Бе добавено, че задачата на моряците (необичайно огромен брой офицери на борда) има строго конфиденциален темперамент, само че министърът на защитата Сергей Шойгу посочи, че пожарът по никакъв метод не е бил обвързван с " нуклеарната енергийна установка на този уред " и са взети всички нужни ограничения " за отбрана на реактора " при дейностите на екипажа.

Потърсен за коментар, прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че не са му били известни думите на Павлов на погребението. Според него обаче нямало индикация, че случаят е бил по-голяма опасност. " Що се отнася до реактора, няма проблеми с него, " сподели той, съобщи " Блумбърг ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР