Четиринадесет души са починали от алкохолно отравяне в Русия, съобщиха

...
Четиринадесет души са починали от алкохолно отравяне в Русия, съобщиха
Коментари Харесай

Алкохол менте уби 14 души в Русия

Четиринадесет души са умряли от алкохолно отравяне в Русия, оповестиха публични лица в петък, а следователите започнаха наказателно следствие.
Още осем души са били приети в болница в област Оренбург, на към 1500 км югоизточно от Москва в южната част на Урал.
"Към момента знаем за 22 жертви, 14 от които са умряли ", обявиха от кабинета на губернатора в приложението за известия Telegram.
Губернаторът Денис Паслер съобщи, че районните управляващи са почнали инспекции на дистрибуторите на алкохол.
"Преди да бъдат получени резултатите от инспекциите, потреблението на алкохол може да заплаши живота ви ", е представен Паслер.
В петък поделението на Следствения комитет в Оренбург заяви, че е почнало пет инспекции, в това число за продажба на артикули, които не дават отговор на стандартите за сигурност. Трима души са били арестувани във връзка със смъртните случаи.
Единият от тях - 29-годишен мъж от град Орск - е обвинен в произвеждане на сурогатен алкохол, се споделя в изказване на следователите. Разкрит е и цехът за произвеждане на алкохол.
Домашно приготвените спиртни питиета и домашен артикули, съдържащи алкохол, са известни в целия някогашен Съветски съюз като евтина опция на общоприетите марки, само че също по този начин потреблението им води до огромен брой смъртни случаи, свързани с алкохола.
Тези, които ги купуват, с цел да пият, нормално са в най-неблагоприятно обществено състояние.
През 2016 година десетки хора умряха в сибирския град Иркутск, откакто пиха есенция за баня, съдържаща метанол - токсично вещество, употребявано в антифриза.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР