Четиримата обвинени в контрабанда на цигари за Великобритания излязоха с

...
Четиримата обвинени в контрабанда на цигари за Великобритания излязоха с
Коментари Харесай

Контрабандистите на цигари си тръгнаха с белезници от бургаския съд

Четиримата упрекнати в контрабанда на цигари за Англия излязоха с белезници от правосъдната зала, съобщи кореспондент на Burgas24.bg.

Апелативния съд в Бургас промени ограниченията за неотклонение на Симеон Симеонов,  Междун Г. и Михаил Я.  от “парична гаранция “ и на Владимир М. от " подписка “ в " задържане под стража ".

 Припомняме, че мъжете са упрекнати са в контрабанда на акцизни артикули и пране на пари. Общо шестима бяха арестувани при акцията на работа БОП - Сливен и Окръжната прокуратура в града по секване на контрабанден канал за цигари към Англия.

При претърсването на адреси търговски обект бяха конфискувани над един милион лв. в банкноти и злато. Задържан е водачът на групата 56-годишният Симеон прочут, който е престъпно проявен.

Разследването по делото е от декември 2021 година, като по преценка на въззивния съд, все още са събрани задоволително доказателства, които обосновават висока степен на възможност, лицата да са направили закононарушенията, за които са упрекнати – контрабанда на цигари и изпиране на пари.

 Според въззивния състав разкритията, които вършат очевидците за механизма на реализиране на транспорт на цигари отвън България, тяхното осъществяване на непознатия пазар и внасяне назад на територията на страна на парични средства, посредством които се правят покупко-продажби с друг темперамент и посредством привличане на необятен кръг лица, се явяват категория условия, които обосновават съвестност на случая и дават съображение за извод, че рискът от противоправно държание на обвинените е действителен, както и е налице заплаха същите да се отклонят от воденото против тях следствие, осуетявайки неговото срочно и законосъобразно привършване.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР