Четиримата министри от Има такъв народ“ в настоящото правителство подадоха

...
Четиримата министри от Има такъв народ“ в настоящото правителство подадоха
Коментари Харесай

Министрите от „Има такъв народ“ подадоха оставки

Четиримата министри от „ ИТН “ в актуалното държавно управление подадоха оставките си. Това са министърът на външните работи Теодора Генчовска ,  министърът на енергетиката Александър Николов , районният министър Гроздан Караджов и спортният министър Радостин Василев .

Генчовска и Николов подадоха оставките си в понеделник, тъй като бяха на работно посещаване отвън страната. Василев и Караджов обявиха желанието си да изоставен постовете още през миналата седмица.

Като аргументите за решението всички акцентираха, че са напълно политически. Те са свързани с решението на партия „ ИТН “, от чиято квота са излъчени, да напусне ръководството на страната.

Те ще продължат да извършват функционалностите си по Конституция до избирането на техни наследници.

Припомняме, че през предходната седмица водачът на " ИТН " Слави Трифонов разгласи, че партията му напуща обединението и четиримата министри от Има Такъв Народ ще подадат оставки.

" Доброволно излизам от ръководството. Ако задачата беше облаги, щях да заставам ухилен и ояден в тая коалиция. Само че за разлика от " Продължаваме промяната ", аз не съм подобен. Така че издърпвам министрите на " ИТН "  и поставям завършек на тая коалиция и на тая мъка, това е ", безапелационен беше той.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР