Четирима висши генерали от украинската армия дали под съд военния

...
Четирима висши генерали от украинската армия дали под съд военния
Коментари Харесай

Разбунтували се украински генерали дали под съд военния министър

Четирима висши генерали от украинската войска дали под съд военния министър Андрей Таран, заяви известната блогерка Диана Михайлова като цитира пост във Фейсбук на някогашния началник на ведомството Анатоли Гриценко .
„ Съответна информация получих от Министерство на защитата. Четирима генерали от висшия команден състав подали иск и се съдят с министъра на защитата Не ми е известна същността на желае, дали е служебна или персонална, в действителност това не е значимо. Важно е друго. Командващият на Командването на Медицинските Сили на Украйна, Началникът на Въздушните Сили на Въоръжените Сили на Украйна, Началникът на Генералния щаб на Въоръжените Сили на Украйна, Главнокомандващият Въоръжените Сили на Украйна – четирима генерали-фронтоваци дружно с министъра на защитата на воюваща страна потапят в съдове мръсно долни дрехи. На това се радват „ вълци ” в съдийски тоги, а основно се радва Путин-агресорът ” – написал Гриценко.
Без подозрение, отбелязва Гриценко, такива спорове във висшите равнища на управление на армията дезориентират и деморализират стотици хиляди бойци и офицери, подкопават единството и боеспособността на украинската войска.
„ Такова нещо в Украйна в никакъв случай не е бивало, вероятно нито в една страна в света не е ставало. Това е срам и безсрамие в спокойно време, а в положение на война е просто злополука! Знае ли за този спор Върховният Главнокомандващ Зеленски? Длъжен е да знае. Впрочем не е изключено Ермак, който лобираше за назначението на предано-послушния Таран за министър на защитата, да не е доложил за това на Зеленски. Какво пък, в този момент ще е заставен да доложи ” – написа в поста си Гриценко.
Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Руслан Хомчак, с изключение на с персоналната си смелост, е прочут и със своя натурализъм и сдържаност в съжденията и дейностите си. Например на 26 ноември м. година той обществено разгласи, че военното управление на Украйна не вижда силов вид за връщането на части от Донбас и то по три аргументи: Ако се употребява мощ, Киев ще наруши интернационалното филантропично право във връзка с военните интервенции на територията на гъсто обитаеми райони; Освен това украинските военнослужещи ще понесат „ съществени " загуби. Също по този начин съгласно Хомчак съществува „ риск от съветска интервенция ".
Превод: Ганчо КАМЕНАРСКИ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР