Четирима украински младежи са задържани за вандалски действия в почивна

...
Четирима украински младежи са задържани за вандалски действия в почивна
Коментари Харесай

Арестуваха четирима украинци за вандализъм в почивна база

Четирима украински младежи са арестувани за вандалски дейности в почивна база в центъра на село Кранево, община Балчик.

Това заяви на брифинг регионалният шеф на Добрич Здравко Здравков, представен от Българска телеграфна агенция. Те са открити по време на рутинна инспекция от чиновници на дирекция „ Държавна благосъстоятелност “ към Областна администрация – Добрич. Подаден е сигнал на телефон 112. Двама от тях са малолетни, а другите – малолетни. Те са рисували със спрей по стените. При инспекцията са открити счупени прозорци, порти, панорамни стъкла. По думите на Здравков вредите не са нанесени единствено през днешния ден, а и в предишни дни. Двама от младежите са били на покрива на постройката, излагайки на риск живота си поради метеорологичните условия, сподели още регионалният шеф.

За арестуваните е известно, че са колоездачи, които са в Кранево „ на доста дълъг лагер “, добави Здравков. „ Най-вероятно обитават в България като бежанци, само че нямам още подробна информация. Явно са без родителите си, тъй като са пристигнали възпитатели, които да дадат пояснения “, посочи той. 

Сградата е някогашна почивна база на Държавното автомобилно дружество, което към този момент не съществува, сподели Здравков. В момента действа и се стопанисва от регионалната администрация, която има подписан контракт с охранителна компания. При миналата инспекция – преди към четири месеца, базата е била в „ обичайно положение “, добави регионалният шеф. Областната администрация ще подаде тъжба в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи за по-нататъшни дейности по отношение на украинските жители.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР