Четирима са изписаните пациенти, излекувани от Covid-19 в специализираното звено

...
Четирима са изписаните пациенти, излекувани от Covid-19 в специализираното звено
Коментари Харесай

Още четирима пациенти с тежки съпътстващи заболявания бяха изписани от COVID-отделение в София


Четирима са изписаните пациенти, излекувани от Covid-19 в профилираното звено за лекуване на инфекцията в Болница Токуда. Те са на възраст сред 68 и 78 година с тежки съпътстващи затруднения и болести. Двама от тях са с бъбречна непълнота на хронична хемодиализа. Постъпват с дихателна непълнота, като единият има и сърдечна непълнота и сепсис - той остава под динамично наблюдаване, изписан е в устойчиво положение със доста усъвършенстване на белодробната функционалност. Другият пациент е изписан в доста положително общо положение и без дихателна непълнота. 

Положителна е развръзката и за 68-годишен пациент с рак на панкреаса на дейна химиотерапия, също оздравял от Covid-19 без белодробни нарушавания. Четвъртият пациент постъпва с частична бъбречна и дихателна непълнота, в положение на делир и след предходно токсично отравяне. И той се възвръща сполучливо и е изписан със доста усъвършенстване.   

Въпреки съпътстващите болести и влошеното положение, при всички пациенти инфекцията минава и са изписани в положително общо положение след два негативни PCR теста.

С тези пациенти общият брой излекувани от Covid-19 в Болница Токуда става 7, а броят на признатите до този миг е 14. Повечето са с тежки съпътстващи болести - включително онкологично заболели в напреднал етап, пациенти със сърдечно-съдови болести и бъбречна непълнота. Една пациентка все още е на апаратна вентилация.  

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда сътвори профилирано поделение за лекуване на пациенти, инфектирани с Covid-19, с цел да отговори на потребностите на здравната система, поради увеличаващите се мащаби на пандемията в страната. В него работят лекари от разнообразни специалности на 24-часов режим и ротационен принцип, като през интервалите, в които дават смени, те не напущат болничното заведение. Изградена е строга организация за съвещания, назначение на проучвания и протоколи за терапия, а пациентите са лекувани по най-актуалните способи съгласно международните рекомендации. 

Отделението е изолирано от останалите звена в болничното заведение при съблюдаване на всички условия за противоепидемичен надзор. Екипите са оборудвани с изолационни костюми и всички нужни персонални защитни средства. Обособени са стаи за интензивно лекуване, снабдени с нужната реанимационна техника. 

Всички останали структури в болничното заведение не престават своята работа като се съблюдават правилата за разделяне на потоците пациенти, за които има подозрение за заразяване с Covid-19, и останалите пациенти. Мерките са строги и във връзка с дезинфекцията и режима на достъп до лечебните структури. 

Болница Токуда продължава да дава нужната здравна помощ за всички нуждаещи се пациенти, като е лимитирала до най-много вероятните опасности за тях. Специалистите поучават своите пациенти да не подценяват съществени остри и хронични положения и да се съветват при нужда със своите лекари. Осигурени са и благоприятни условия за онлайн съвещания, в това число видео съвещания посредством вайбър и съвещания по документи.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР