Четирима президенти ще открият паметна плоча на първия демократично избран

...
Четирима президенти ще открият паметна плоча на първия демократично избран
Коментари Харесай

Откриват паметна плоча на Желю Желев в родното му място


Четирима президенти ще открият паметна плоча на първия демократично определен президент на България доктор Желю Желев в родната му къща в село Веселиново. Това става два месеца след обявата на БГНЕС за неналичието на паметна плоча на мястото, където е роден президентът Желев.

Още през август БГНЕС зададе въпросът: [url=http://www.bgnes.com/bylgariia/obshchestvo/4532076/] Първият директно и демократично определен президент на България не е ли заслужил паметна плоча? [/url]

И описа по какъв начин родната къща на починалия ни президент Желю Желев не е руина, само че нищо по нея не демонстрира, че тук на 3 март 1935 година се е родил индивидът, комуто историята отреди да стане първият директно и демократично определен държавен глава на България от нейното 1300-годишно битие.

Днес кметът на община Смядово Иванка Петрова сподели пред БГНЕС, че към този момент е решено – паметна плоча ще има.

„ Обади ми се съветникът на президента Радев и той е видял публикацията и попита можем ли да създадем взаимно нещо по въпроса. Аз му споделих, че ще погледнем, само че първо би трябвало да измажем къщата, тъй като не можем да сложим плочата, тя беше изпаднала цялата мазилка “, сподели кметицата на Смядово. Общинският съвет е взел решение, отпуска към 3000 лева, измазват къщата, създали и плочата. „ На 7 ноември ще дойдат, ангажимента е четиримата президенти да открият плочата “, сподели Иванка Петрова.

Така се чака във вторник Румен Радев дружно с предшествениците си Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев да открият паметната плоча. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР