В парламента има 240 депутати. От тях 115 имат ГЕРБ-ДПС,

...
В парламента има 240 депутати. От тях 115 имат ГЕРБ-ДПС,
Коментари Харесай

Костадинов: ГЕРБ и ДПС имат 115 депутати, а всички останали - 125. Възраждане иска третия мандат, за да направим правителство без Пеевски и Борисов

В Народното събрание има 240 депутати. От тях 115 имат ГЕРБ-ДПС, 125 имат всички останали. Математическата логичност демонстрира, че е изцяло допустимо да се сформира парламентарно болшинство и държавно управление, които да оставят най-голямата опасност за националната ни сигурност, Движение за права и свободи, както и тяхната патерица ГЕРБ, в съпротива. Разбира се различен е въпросът дали политическата логичност би разрешила реализирането на сходен вид.

При несъблюдение на първия и втория мандат, от Има Такъв Народ обявиха, че ще предложат експертен кабинет. Все повече са подозренията към тях, че под експертен кабинет схващат държавно управление с 10 специалисти на Движение за права и свободи и 8 специалисти на ГЕРБ. Ето за какво в случай че Радев даде третия мандат на Има Такъв Народ, и в случай че се сътвори такова държавно управление, на процедура президентът ще е индивидът, подарил властта на ГЕРБ-ДПС. Ето за какво " Възраждане " желае третия мандат и декларира, че ще води диалози за сформиране на държавно управление без ГЕРБ-ДПС.

Българската политическа система е в положение на цялостен колапс, и повода за това е тежката доминация на Борисов и Пеевски над българската държавна система от 2009 година насам. От друга страна обаче всяка рецесия е и опция. С предлагането на Възраждане ние правим самобитен стрес-тест на партиите и президента. Нали всички партии в Народното събрание са (поне на думи) безапелационни, че не желаят ГЕРБ-ДПС на власт? Нали и Радев (поне на думи) желае същото? Е, мандат на " Възраждане " е единственият, въпреки и доста мъчно изпълним вид това да се случи.

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР