Четирима полицаи - една жена и 3-ма мъже, загинаха при

...
Четирима полицаи - една жена и 3-ма мъже, загинаха при
Коментари Харесай

Лични подбуди стоят зад убийството на четирима полицаи в Париж

Четирима служители на реда - една жена и 3-ма мъже, починаха при нахлуване, осъществено от техен сътрудник в централата на полицията в Париж. Нападателят е премахнат. Според проверяващите не става дума за тероризъм, а по-скоро за закононарушение по персонални подбуди.

Атаката в полицейския сектор се развива към 13 часа локално време. 45-годишен мъж атакува сътрудника си с керамичен нож в стаята, в която работят. Преди да бъде премахнат, убива още 3-ма служители на реда. Пети е ранен и е в тежко положение. нападателят е работел в компютърното звено на сектора от 2003 година насам. Според френската телевизия BMF, преди 18 месеца е приел исляма. Мотивите му обаче към момента не са ясни. Властите оповестиха, че още се пробват да схванат дали има терористична връзка.
Кристоф Кастане - министър на вътрешните работи на Франция: Никога не е показвал поведенчески промени. Преди смъртносното нахлуване през днешния ден, не е давал ни най-малкия мотив за паника.
Води се следствие за съзнателно и преднамерено ликвидиране на държавни чиновници. В дома на нападателя се организира обиск. Президент Еманюел Макрон и министър председателят Едуар Филип посетиха мястото на престъплението.

Полицейски чиновник показа пред френските медии, че сред нападателя и директния му шеф е имало голям брой проблеми и напрежение.

Профсъюзен представител дефинира случилото се като " миг на полуда " и престъпен, а не терористичен акт.

Вчера стотици френски служители на реда стачкуваха в Париж против ниското възнаграждение и неприятните условия на работа. По данни на полицейските профсьюзи от началото на годината живота си са лишили 52-ма чиновници на реда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР