Четирима от задържаните за разкритите 12 наркооранжерии във Варна остават

...
Четирима от задържаните за разкритите 12 наркооранжерии във Варна остават
Коментари Харесай

Оставиха в ареста четирима от обвинените за наркооранжериите във Варна

Четирима от арестуваните за разкритите 12 наркооранжерии във Варна остават за непрекъснато зад решетките, а един беше пуснат под домакински арест. Пред Варненския областен съд бранителите на всички обвинени акцентираха, че те са с чисто правосъдно минало и непрекъснати адреси.

Адвокатът на Мартин Б., който е апетитен за уредник и началник на групата, не оспорва съпричастността му към авторството на закононарушението. Но защото следствието не било в начална фаза нямало заплаха 33-годишният мъж да се укрие или да попречва работата по случая.

Защитата на Георги В., който обвиняването дефинира като най- доверия човек на ръководителя, оспори квалификацията на повдигнатото обвиняване.

Адвокатът на 33-годишния Христо Н. добави, че мъжът е направил цялостни признания и е взел участие в проведената група неотдавна.

За Николай С. юристът му показа положителни характеристични данни, както и че 34-годишният мъж бил татко на малко дете.

Защитникът на Станислав А. също посочи, че мъжът е съдействал на следствието и едвам от няколко месеца се бил присъединил в незаконната активност.

Варненският областен съд реши, че е налице обосновано съмнение за съпричастността на петимата мъже към повдигнатото обвиняване. Спрямо Христо, Мартин, Георги и Николай за съда бе налице и другото законово условие за установяване на най- тежката мярка за неотклонение - заплаха от укриване.Съдебният състав уточни, че този извод се извежда от плануванаъа повишена глоба – над 5 години затвор, както и от обстоятелството, че се касае за тежки умишлени закононарушения. За действителна беше избрана и заплахата от възпрепятстване на следствието и отбягване на наказателната отговорност.

Като взе поради характеристичните данни за Станислав А. и по-малката му степен на присъединяване в незаконната група, съдът реши че по отношение на него най- подобаващата мярка е втората по тежест - „ домакински арест “. Мярката ще бъде следена със средство за електронно наблюдаване.

Определенията на съда не са дефинитивни и подлежат да обжалване и митинг.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР