Четирима мъже на възраст между 30 и 35 години -

...
Четирима мъже на възраст между 30 и 35 години -
Коментари Харесай

Прокуратурата в Плевен с последни подробности за обира на инкасо автомобил

Четирима мъже на възраст сред 30 и 35 години - всичките престъпно проявени, двама - осъждани, са арестувани за грабежа на към 200 000 лв. от инкасо автомобил в Плевен, който бе осъществен нощес към 20.00 часа.

Това заяви окръжният прокурор Ваня Савова, представена от Българска телеграфна агенция. Един от разследваните е задържан по "горещи " следи - към три часа след закононарушението. Въз основа на следена от известно време група, по-късно са задържани другите трима. В жилище са открити три огнестрелни оръжия и патрони за автомат "Калашников ", открити са опаковки за пари. Установен е автомобилът, с който са избягали от мястото на престъплението, както и движимости, с които са прикривали лицата си, до момента в който са прехвърляли парите от инкасо автомобила в техния. До момента е открито, че част от оръжието у обвинените за грабежа е нелегално притежавано.

Работната догадка, по която се проверява, е осъществяване на обир в изключително огромни размери. При доказване на сходно закононарушение се планува наказване "затвор " от пет до 15 години, плюс конфискация на една втора от имуществото на наказания. Полицията работи и по версия за незаконна група, която може да е гастролирала в други райони. След покачване на обвиняването, което ще стане до края на деня, ще се изиска да бъде удължен срокът за задържане на 72 часа.

Припомняме, окръжната прокуратура в Плевен води досъдебно произвеждане за грабежа от нощес. Той стана към 19.30-20.00 ч. пред магазин "Кауфланд " 2 в Плевен. От инкасо автомобил на "Випсекюрити ", посредством мощ, от охранителите на компанията е отнета сумата от 202 000 лева Няма потърпевши охранители, прецизираха от полицията.

За случая е уведомил на тел. 112 жител, който станал очевидец на грабежа. Престъпниците, спрели пред входа на магазина, изтласкали водача на инкасо автомобила, след това преместили колата зад магазина. Там трансферирали парите в своя автомобил, само че не съумели да вземат цялата сума. От полицията са претърсили три жилища, откъдето е конфискуван доказателствен материал. Възложени са експертизи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР