Четирима кандидати ще влязат в битка за президентския пост в

...
Четирима кандидати ще влязат в битка за президентския пост в
Коментари Харесай

Само Путин и още трима влизат в битка за президентския пост в Русия

Четирима претенденти ще влязат в борба за президентския пост в Русия, заяви председателката на ЦИК Елла Памфилова. За изборите през март са регистрирани настоящият президент Владимир Путин, самоиздигнал се, Владислав Даванков ( " Нови хора " ), Леонид Слуцки (ЛДПР) и Николай Харитонов (КПРФ)

На единствения антисистемен претендент Борис Надеждин бе отказана регистрация. ЦИК откри в подписката за него 9000 недействителни подписа, което надвишава оторизации брой недействителни. Надеждин съобщи, че ще апелира в съда.По същата причина бе отказана и регистрация Сергей Малинкович ( " Комунистите на Русия " ).

ЦИК отхвърли регистрация и на двама блогъри, само че този път поради непълен брой събрани подписи.

Президентските избори са планувани за 17 март. Те ще се организират три дни - 15,16 и 17 март. След оповестяването на датата за изборите Фондът за битка с корупцията разгласи началото на акцията " Русия без Путин " с апел да се гласоподава за който и да е като се изключи Путин.

Путин е на власт от 2000 година Два пъти е избиран за президент - през 2000 година и 2004 година Тогава президентският мандат беше 4 години. През 2008 година Путин направи ротация с тогавашния министър председател Дмитрий Медведев, като последният стана президент, а Путин министър председател. През 2008 година още веднъж имаше четирима претенденти - Медведев, Генадий Зюганов, Владимир Жириновски и Андрей Богданов.

През 2012 година Путин стана за трети път президент, същата година мандатът от 4 стана 6 години. През 2018 година стана президент за четвърти път. През лятото на 2020 година Русия направи ремонти в конституцията, с които разреши на Путин да се кандидатира още два пъти и да ръководи до 2036 година.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР