Четирима души загинаха и над 50 изчезнаха безследно в поройните

...
Четирима души загинаха и над 50 изчезнаха безследно в поройните
Коментари Харесай

Отнесени къщи, жертви и десетки изчезнали при наводненията Германия

Четирима души починаха и над 50 изчезнаха безследно в поройните дъждове и наводнения в Западна Германия, където придошла река отнесе шест къщи, заяви през днешния ден полицията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мнозина от изчезналите са се намирали по покривите на отнесените къщи в община Шулд, сподели представител на полицията в Кобленц. Тази община е ситуирана в провинция Райнланд-Пфалц, която дружно със Северен Рейн-Вестфалия са най-силно наранени от пороите, които са препълнили реките, изтръгнали са от земята доста дървета, наводнили са пътища и здания.

Двама от починалите са пожарникари, взели участие в избавителна интервенция. Над 30 души са изчезнали при сриване на здания в Аденау, провинция Райнланд-Пфалц, осведоми телевизия Ен Те Фау.

Много селища в района в действителност нямат връзка с външния свят, тук-там е прекратено електроснабдяването, затворени са редица учебни заведения, спрян е публичният превоз.

Дъждовете и бурите са провокирани от циклона Бернд. Евакуирани са над 1000 поданици на град Хюкесваген, евакуация е имало и в един от регионите на Золинген.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР