Четирима души са задържани след като фенове на Левски нападнаха

...
Четирима души са задържани след като фенове на Левски нападнаха
Коментари Харесай

Фенове на Левски атакуваха палатките и счупиха плочата на Паметника на съветската армия

Четирима души са арестувани откакто почитатели на " Левски " нападнаха палатковия лагер пред Паметника на руската войска, счупиха плочата на монумента и замеряха с димки и други хората в лагера късно нощес, заяви " 24 часа ". 

Атаката е станала към час след успеха на " сините " над израелския " Апоел " (Беер Шева) с 2:1. Сигналът е подаден в 23,45 ч. Минути по-рано почитатели на " Левски " са нападнали палатковия лагер. Агитката издигнала транспарант с надпис " Демонтаж ", а откакто счупиха плочата, написаха със спрей " Искаме български монумент ". 

" Дойдоха към 20-30 индивида от агитката на 'Левски ", множеството с маски, извадиха спрейове, боксове, чук, с който започнаха да чупят надписа, започнаха да хвърлят запалителни елементи- димки, факли по нас... и аз не разбрах тъкмо. Всичко стана за минута- две. Успях да фотографирам единствено края ", написа във фейсбук Геновева Кръстева и ползва видео от офанзивата. 

В клипа се вижда и полиция. 

За преместването на паметника има решение на Столичния общински съвет, по тази причина и хора отихода пред него с палатки - с цел да го бранят.

Четирима души са арестувани след осъществено нахлуване нощес против палатковия лагер, който беше повдигнат пред Паметника на руската войска в София, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

След офанзивата на място отидиха и политици като Мая Манолова и някогашния вътрешен министър Румен Петков.

Христо Колев от организацията " Изправи се. БГ " показа пред БНР, че офанзивата е осъществена от  " 30-40 индивида, маскирани ". 

 

Мая Манолова назова атакуващите " шпиц-команда " в изказване във Facebook. 

Румен Петков е безапелационен, че е имало " ясна политическа задача ". 

От регионалната администрация в София оповестиха в четвъртък, че направеният План за обезопасяване на паметника към този момент е импортиран за утвърждение от способените органи на Столична община.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР