Четирима души бяха задържани за пране на пари и укриване

...
Четирима души бяха задържани за пране на пари и укриване
Коментари Харесай

Задържаха богаташи за пране на пари и укриване на данъци в Разград

Четирима души бяха арестувани за пране на пари и укриване на налози при профилирана полицейска интервенция в Разград. При обиските са конфискувани близо 1 млн. лева, първокласни коли и злато, оповестява Българска национална телевизия.
Тайникът бил в стена, прикрит зад картина в единия от парцелите, благосъстоятелност на 41-годишен мъж, където са открити над 400 000 евро. Иззети са повече от 3 кг златни украшения, 150 000 лева, черна техника и три първокласни автомобила.
Криминално проявеният за данъчни закононарушения мъж е притеглен като обвинен, оповестиха от Окръжната прокуратура в Разград.
Останалите трима арестувани са 22-годишният му наследник, татко му и жена, с която мъжът живее на фамилни начала.
" Всички те ще бъдат привлечени за реализиране на закононарушения срещу финансовата и данъчната система. Това са укриване на налози, което е независимо съображение за реализиране на другия симптом на закононарушението по член 253 от Наказателен кодекс - пране на пари. Това са мръсни пари. Образуването на това дело стартира с анонимно телефонно позвъняване на персоналния ми телефон, който е на уеб страницата на прокуратурата ", изясни окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.
От събраните досега доказателства, излиза наяве, че макар че няма никакви приходи в България, имотната фамилия от Ясеновец има къщи и гараж в селото, магазин, жилища и фризьорски салон в Разград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР