Четирима чуждестранни хуманитарни работници и палестинският им шофьор са загинали

...
Четирима чуждестранни хуманитарни работници и палестинският им шофьор са загинали
Коментари Харесай

Израелски удар уби четирима чуждестранни хуманитарни работници в Газа, Белия дом изрази съболезнования

Четирима задгранични филантропични служащи и палестинският им водач са починали в Газа, когато израелски удар е блъснал колата им, съобщи Агенция Франс Прес.

Контролираното от Хамас министерство на опазването на здравето в Ивицата Газа съобщи, че петимата " мъченици " са пристигнали в болница в Дейр ел-Бала, откакто " израелски удар е бил ориентиран към автомобил, принадлежащ на американската организация World Central Kitchen (WCK) ".

" Те са с английско, австралийско и полско поданство, а четвъртата народност не е известна ", се споделя в друго изказване на здравното ведомство, в което се добавя, че петият погубен е палестински водач и преводач.

Американската неправителствена организация съобщи, че е " наясно със известията ", че членове на нейния личен състав " са били убити при нахлуване на ЦАХАЛ, до момента в който са работили в поддръжка на нашите старания за филантропична доставка на храна в Газа ".

Израелските военни обявиха в свое лично изказване, че " организират задълбочена инспекция на най-високо равнище, с цел да схванат събитията на този драматичен случай " и прибавиха, че " работят в тясно съдействие с WCK " в напъните за даване на помощ на палестинците.

В болничното заведение " Ал-Акса " в Дейр ел-Бала сътрудник на Агенция Франс Прес видя пет тела с три непознати паспорта, лежащи наоколо.

WCK взе участие в доставянето на помощта, пристигнала с лодка от Кипър, и в построяването на краткотраен пристан в Газа.

Няколко часа по-късно Белият дом съобщи, че е " сломен " от нещастието, съобщи Агенция Франс Прес.
" Съкрушени сме и сме надълбоко обезпокоени от удара ", написа говорителката на Съвета за национална сигурност Адриана Уотсън в обществената мрежа X, като добави, че " филантропичните служащи би трябвало да бъдат предпазени, до момента в който доставят обезверено нужната помощ, и настояваме Израел бързо да проверява случилото се "./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР