Четирима български автори ще представят страната ни през тази седмица

...
Четирима български автори ще представят страната ни през тази седмица
Коментари Харесай

Четирима български автори представят България на Международния панаир на книгата в Лайпциг

Четирима български създатели ще показват страната ни през тази седмица на годишния Международен панаир на книгата в Лайпциг.

 

България още веднъж ще има собствен народен щанд в границите на груповото пространство на литературната мрежа за преводи в Югоизточна Европа и немскоезичните страни „ Традуки “, на която България е страна сътрудник от 2019 година. Щандът е проведен от Министерството на културата на Република България.

 

Асоциация „ Българска книга “ ще показа българското книгоиздаване и най-новите заглавия на български създатели пред интернационалната общественост.

На тазгодишното издание на панаира България ще бъде показана от четирима свои известни създатели. В събитието ще се включат номинираният за Европейска премия за литература за книгата си „ Хагабула “ Тодор Тодоров, писателят, сценарист и режисьор Георги Тенев, авторката на романа „ Остайница “ Рене Карабаш и авторката на сборници с разкази Йорданка Белева, която ще показа сборника “Таралежите излизат през нощта ”.

На формалното разкриване на българския щанд участваха Григор Порожанов, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Германия, шефът на Българския културен институт в Берлин Борислав Петранов, шефът на Дирекция „ Международно съдействие, европейски стратегии и районни действия “ в Министерство на културата Силва Хачерян, ръководителят на Управителния съвет на Асоциация “Българска книга ” Десислава Алексиева, представители на българската диаспора и интернационалните посетители.

„ Международният панаир в Лайпциг е едно от знаковите събития в литературния календар на Европа и на света. Радваме се, че още веднъж можем да се включим в него и да представим знакови български създатели, които са с нас тук през тази седмица. Партньорството ни с Министерството на културата в границите на разнообразни международни изложби продължава, което ни дава опцията да представим България пълноценно и да предложим на интернационалната аудитория необятна палитра от български създатели и най-новите им произведения. “ показа от Лайпциг Десислава Алексиева от Асоциация „ Българска книга “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР