Четирима българи са пожелали да напуснат кораба Рожен, който в

...
Четирима българи са пожелали да напуснат кораба Рожен, който в
Коментари Харесай

Четирима българи искат да напуснат кораба „Рожен” в Израел

Четирима българи са поискали да изоставен кораба „ Рожен ”, който сега се намира в израелското пристанище „ Ашдод ”. Причината, която са показали моряците, е че се усещат застрашени от военните дейности в района.

От Параходство „ Български морски флот ” оповестиха за NOVA, че са подхванали всичко належащо за безвредното прибиране на членовете на екипажа. Очаква се на следващия ден те да кацнат на летището в Букурещ, а по-късно да се насочат към България. Според шефа на БМФ обстановката към българския транспортен съд е спокойна.

„ Трима членове на екипажа и един стажант са декларирали предпочитание да се приберат и ние сме длъжни да го осигурим. Ще ги сменят други хора. Пристанище „ Ашдод ” работи при естествена конюнктура. Там, може би, има 20 кораба. На рейда на пристанището също има кораби. То е предпазено с стоманен купол. Може би, едно от най-безопасните места в Израел, а и изобщо в района. Корабът ще приключи разтоварването и ще се насочи към последваща дестинация ”, сподели кап. Александър Калчев от БМФ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР