Четирима астронавти от четири държави полетяха към Международната космическа станция

...
Четирима астронавти от четири държави полетяха към Международната космическа станция
Коментари Харесай

Четиримата астронавти в новия екипаж на МКС са с много различни кариери

Четирима астронавти от четири страни полетяха към Международната галактическа станция с кораба " Дракон " на " Спейс Екс " и до момента не се е случвало те да са толкоз разнородни, заяви Асошиейтед прес.

В новия екипаж са астронавтката на НАСА Джазмин Могбели, която е пълководец на задачата, датчанинът Андреас Могенсен от Европейската галактическа организация, Сатоши Фурукава от Япония и съветският космонавт Константин Борисов. Те се поздравиха с ръце, когато доближиха орбита.

За първи път при политане на галактически транспортен съд от Съединени американски щати всички места се заемат от друга страна. Досега двама или трима от екипажа са били от Съединени американски щати.

" За да изследваме космоса, би трябвало да го вършим дружно ", сподели минути преди старта генералният шеф на Европейската галактическа организация Йозеф Ашбахер. " Космосът е в действителност световен и интернационалното съдействие е от основно значение. "

" Ние сме обединен екип с обща задача ", сподели по радиото от орбита Джасмин Могбели от НАСА.

Пътищата на астронавтите към космоса не биха могли да бъдат по-различни.

Могбели е водач от военноморските сили. Родителите й са избягали от Иран по време на революцията от 1979 година Родена е в Германия и израства на Лонг Айлънд в Ню Йорк. Магистър е по авиокосмическа техника.Тя се причислява към военноморските сили и лети с бойни хеликоптери в Афганистан. След това става летец-изпитател. Летяла е на 25 разнообразни самолета. В отряда на астронавтите на НАСА е от 2017 година Могбели се надява да покаже на иранските девойки, че и те могат да имат високи цели.

" Вярата в себе си е нещо в действителност мощно ", споделя тя преди полета.

Датчанинът Андреас Могенсен е инженер. Той е водач на задачата. Роден е през 1976 година в Копенгаген. Магистър е по авиационна технология и има докторат по авиокосмическа техника. След като се дипломира, работи на петролни платформи край крайбрежията на Западна Африка. Той споделя на хората, озадачени от избора му на работа, че " в бъдеще ще има потребност от сондажни експерти в космоса " като героя на Брус Уилис във кино лентата " Армагедон ", отдаден на унищожаването на метеорити. Той е уверен, че опитът на петролната платформа е оказал помощ за избора му за първия астронавт на Дания през 2015 година От 2016 година до 2022 година работи в галактическия център " Джонсън " в Хюстън.

Фурукава работи десетилетие като хирург, преди да влезе в листата на японските астронавти през 1999 година Рроден е през 1964 година Подобно на Могенсен, той е работил на МКС и преди - от юни до ноември 2011 година

Константин Борисов е за първи път в космоса. Той се насочва към инженерство, откакто се занимава с бизнес. Ръководи учебно заведение за фрийдайвинг в Москва и е арбитър в спорт.

Едно от преимуществата на интернационалния екипаж, означават астронавтите, е храната. Сред деликатесите, които са взели са персийска яхния, датски шоколад и японска скумрия.

" Спейс Екс " върна бустера на ракетата няколко минути след излитането.

Още един астронавт на НАСА ще се причисли към екипажа на МКС с полет от Казахстан в средата на септември, дружно с двама руснаци.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР