Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел получи наказание

...
Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел получи наказание
Коментари Харесай

Фетел получи наказание от три места на стартовата решетка в Австрия

Четирикратният международен първенец във Формула 1 Себастиан Фетел получи наказване от три позиции на стартовата решетка за Гран при на Австрия. Пилотът на " Ферари " се класира трети в квалификацията зад Валтери Ботас и Люис Хамилтън с " Мерцедес ", оставайки на три десети от финландеца.

Около два часа след квалификацията обаче комисарите взеха решение да санкционират германеца поради блокиране на Карлос Сайнц. Това се случи в последните секунди на втората част на квалификацията, до момента в който водачът на " Рено " беше в бърза обиколка.

Оказа се, че Фетел не е видял в огледалата си Сайнц, а също по този начин не е получил и информация по радиото от екипа си.

" Определено не съм имал желание да го препречвам или да му скапва обиколката. Видях го само, когато се изравни с мен, тъй че мога единствено да му се извиня ", сподели Фетел след сесията.

BREAKING: Sebastian Vettel will serve a three-place grid penalty at Sunday's #AustrianGP

This incident with Carlos Sainz has been reviewed by the Stewards #F1pic.twitter.com/vOUchcBB68
— Formula 1 (@F1) June 30, 2018

Сайнц изясни, че не вини германеца за случилото се. Това не попречи на водача на " Рено " да взе участие в третата част и да започва от девета позиция, пред съотборника си Нико Хюлкенберг.

" Случвало се е и на мен, получавал съм санкции. Просто от време на време виновността не е на водача, тъй като спортният инженер не ти споделя по радиото, че има кола в бърза обиколка ", изясни испанският водач.

Наказанието на Фетел значи, че от трета позиция ще започва Кими Райконен, а до него на втора редица ще е Макс Верстапен. От пето място ще потегли Ромен Грожан, а германецът ще е шести. Останалите в топ 10 са Даниел Рикардо, Кевин Магнусен, Сайнц и Хюлкенберг.

Освен преместването обратно на решетката Фетел получава и една наказателна точка в своя суперлиценз.

Фетел има три победи от началотона сезона и се намира на второ място в класирането на 14 точки зад първенеца Люис Хамилтън. В последния старт във Франция преди седмица германецът се удари в първия завой с Ботас. Тогава той влезе в бокса и трябваше да си пробива път в колоната, стигайки до пето място най-после.

Състезанието за Гран при на Австрия е в неделя от 16.10 часа.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (275)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР