Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел коментира представянето на Мик Шумахер.

...
Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел коментира представянето на Мик Шумахер.
Коментари Харесай

Фетел засипа с похвали Мик Шумахер

Четирикратният международен първенец Себастиан Фетел разяснява представянето на Мик Шумахер. Германецът направи дебюта си с тима на Хаас, който разполагаше с най-слабата кола на стартовата решетка. Синът на седемкратния международен първенец Михаел Шумахер не съумя да завоюва нито една точка, като най-хубавото му класиране бе 12-то място в Унгария.
По думите на Фетел Шумахер се е показал ужасно, имайки поради с какъв болид е разполагал. Въпреки всички проблеми, Себастиан сложи висока оценка и похвали своя съотечественик.

„ Трудно е да се реши тъкмо, тъй като колата му бе доста мудна. Но за тези, които гледат деликатно, той свърши страхотна работа. Все отново два пъти откри място в Q2 с подобен болид. Състезателното му движение бе солидно и няколко пъти водеше борба с по-бързи коли, или успяваше да ги държи зад себе си. Мик свърши страхотна работа с болида на Хаас “, сподели Фетел.

„ Мик съумя да повдигне духа на целия тим на Хаас. Още от старта на акцията те бяха на дъното, тъй като на процедура използваха болид от 2020. Нямаха безусловно никакво развиване. Въпреки това през цялата година той беше благополучен и въодушевен да работи. Идваше първи в падока и си тръгваше финален. Даваше всичко от себе си, с цел да избута отбора си напред “.

„ Ако изключим грешкитe, които са естествени за един новобранец в F1, той направи нещо необикновено. Много се надявам да получи по-силна кола идната година. Тогава сигурно ще покаже на какво е кадърен “, приключи Себастиан Фетел.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР